Тернополяни можуть взяти участь у конкурсі патріотичного плакату

Міністерство культури оголосило Всеукраїнський конкурс патріотичного плакату. Прийом робіт як від професійних художників, так і від аматорів та студентів триватиме до 10 вересня 2015 року. Виставка конкурсних робіт проводитиметься з 16 по 25 вересня 2015 року. Підведення підсумків конкурсу – до 25 вересня 2015 року.

Конкурс плакату проводиться для піднесення патріотизму, привернення уваги громадськості до історії України, подвигу українського воїна-захисника; виховання у молодого покоління незламного духу свободи, честі і гідності, а також для підтримки військовослужбовців, які забезпечують захист та відновлення територіальної цілісності України і волонтерського руху, інформує прес-служба Тернопільської ОДА.

Для конкурсантів запропоновано наступні теми конкурсного завдання:
- військово-патріотичне виховання дітей та молоді;
-  формування української національної свідомості та ідентичності;
- українські народні традиції та підтримка національного культурного продукту;
- підтримка бойового духу українських воїнів;
- популяризація європейських демократичних цінностей та підтримка євроінтеграційних процесів в Україні;
- популяризація державної  та національної символіки України;
- плакат до відзначення 150-річчя від дня народження Михайла  Грушевського.

Творчі роботи, які переможуть на конкурсі, будуть надруковані масовим тиражем та використовуватимуться, як інформаційна продукція  у навчальних закладах, державних та громадських установах, в місцях перебування значної кількості громадян, у військових частинах, містах дислокації військових підрозділів в зоні АТО тощо. Також за підсумками конкурсу буде видано буклет кращих робіт.

Інформація щодо підсумків проведення конкурсу та його переможців буде розміщена на офіційному веб-сайті Мінкультури України та у ЗМІ.
З порядком проведення Всеукраїнського конкурсу «УКРАЇНСЬКИЙ ПАТРІОТИЧНИЙ ПЛАКАТ – 2015» можна ознайомитись за посиланням http://195.78.68.75/mincult/uk/publish/category/416817.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео