40 років по тому: кременецький «Ветеран» зіграв із легендами київського «Динамо»

Історична подія відбулася у Кременці 12 липня. На центральному стадіоні вже вдруге за історію вітчизняного футболу зустрілися дві команди – «Ветеран» (м. Кременець) та команда ветеранів «Динамо» (м. Київ). Перша гра динамівців з місцевими футболістами відбулася ще в серпні 1974 року. І майже через 40 років «Динамо» знову приїхало в Кременець, але не просто пограти футбол, а провести дружній матч на підтримку української армії у зоні бойових дій. Квиток вартістю 20 гривень можна було придбати біля входу на стадіон. Виручені кошти використають на забезпечення необхідним наших воїнів на сході.

На трибунах зібралося понад три тисячі вболівальників різного віку: і молоді, і старші. Останні ще пам’ятають гру 1974 року. Тепер вони мли можливість подивитися на своїх давніх кумирів, як-от: Володимира Безсонова, Анатолія Дем’яненка, Віктора Хлуса, Олега Саленка та інших.

Приїхали повболівати на матч очільник Тернопільщини Степан Барна, директор департаменту у справах сім’ї, молоді, фізичної культури і спорту ОДА Віктор Мацикур. 

Початку власне футбольного поєдинку передувала культурна програма від танцювальних шкіл Кременця, учні яких розважали вболівальників та футболістів танцювальними флешмобами, та зразкового аматорського колективу села Великі Гаї.

До слова запрошували і високопосадовців, і представників футбольних команд. Цікаво, що голова Кременецької райдержадміністрації Сергій Сімчук одягнув форму кременецької команди «Ветеран» і також вийшов на поле, зігравши у півзахисті.

Матч складався із двох таймів по 30 хвилин, як було вирішено напередодні. Перемогу здобула команда ветеранів «Динамо» з рахунком 3:1.

Соломія Бойко.

Фото автора.

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео