Біля «Голої баби» - новий паркінг

На перехресті біля села Тютьків на Теребовлянщині, яке в народі прозвали «голою бабою» через пам’ятник, що стояв тут за Союзу, працюють над спорудженням паркінгу і ремонтують зупинку громадського транспорту. Роботи проводяться в рамках підготовки області до Всеукраїнської та молодіжної прощі в Марійському духовному центрі у Зарваниці Теребовлянського району.

Саме через це перехрестя лежать дороги прочан, які йтимуть до Зарваниці вже цими вихідними з Чорткова, Чернівців, Тернополя, Хмельницького, Івано-Франківська. «Через розміщення на перетині піших маршрутів прочан виникла потреба зробити паркінг, щоб люди мали де зупинитися на відпочинок. Тут буде три альтанки, лавочки і столики, а також вбиральня і сміттєві контейнери. За цією зоною будуть закріплені служби для підтримки чистоти. Також вже встановили необхідне освітлення, щоб навіть вночі тут було світло», - розповів «Терену» голова Теребовлянської РДА Юрій Ништа.

Заодно вирішили привести в порядок і зупинку громадського транспорту, яка розташована одразу біля майбутнього паркінгу, - поновлюють бордюри, збирають будівельне сміття, латають асфальтоване покриття, яке було тут раніше, але зносилося.

Всі роботи проводяться завдяки спонсорам. У районі є багато кар’єрів, і підприємці погодилися допомогти в облаштуванні цієї зони. Роботу обіцяють закінчити до початку прощі, аби віряни мали де відпочити дорогою в Зарваницю. 

Соломія ШАЛАЙ (БОЙКО).

Фото автора.

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео