Бучачанин убив нерідного батька та ще й обікрав

До співробітників бучацької міліції звернулася жителька райцентру із повідомленням про те, що безвісти зник її брат. Уже декілька днів 54-річний чоловік не виходив на зв’язок з рідними. Жінка також повідомила, що невідомі викрали автомобіль родича і припустила – до цього може бути причетний пасинок брата.

Правоохоронці оперативно відреагували на повідомлення заявниці і того ж дня не лише затримали викрадача автівки та його спільника, а й з’ясували місце знаходження розшукуваного. Тіло останнього зі слідами насильницької смерті було закопане на городі пасинка.

У день вбивства 54-річний бучаччанин гостював у 29-річного пасинка. З ними розпивав спиртне товариш останнього – 28-річний житель села Жизномир. Він став свідком сварки, а відтак й жорстокої розправи пасинка над вітчимом.

Коли тіло нерідного батька було вже без ознак життя, пасинок вирішив приховати криваві сліди. Свідка злочину переконав мовчати, а ще попросив, аби він допоміг викопати на городі яму та заховати вбитого. Вдвох перетягнули труп до могили і присипали його землею.

Щоб свідок не проговорився, пасинок вирішив заплатити йому. Товариш підкинув ідею викрасти і продати автомобіль вбитого.

Як повідомив заступник начальника слідчого управління Руслан Біль, краденою автівкою «ВАЗ 2104» зловмисники два дні об’їжджали села Бучаччини та Монастирищини з метою знайти на неї покупця. Та у їхні плани втрутилися правоохоронці.

Сьогодні 29-річному жителю Бучача винесено підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною першою статті 115 Кримінального кодексу – вбивство, та ч.2 ст.289 КК – незаконне заволодіння транспортним засобом за попередньою змовою групою осіб. Відповідатиме перед законом і його спільник.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео