Храм у Буцневі запрошує паломників

Чудотворна сльозоточива ікона та мощі св. Йосафата зберігаються у старовинному храмі Непорочного Зачаття Діви Марії у Буцневі. Його двері завжди відчинені для тих, хто потребує допомоги. 

У храмі є стародавня чудотворна ікона. А минулими вихідними буцнівському храму подарували також мощі великомученика Йосафата, привезені з Риму.

Храм у Буцневі збудований у 18 столітті, є пам’яткою архітектури. До цього тут діяв василіанський монастир, церква – у стилі пізнього бароко була монастирською. Свого часу парохом тут був отець Ізидор Глинський – активний громадський діяч Галичини. Він запросив свого друга Корнила Устияновича, знаного художника, аби той розписав храм. Ікони, фрески та іконостас – його роботи. Відвідував буцнівську святиню митрополит Андрей Шептицький. Храм діяв і за часів комуністичного режиму.

– В цьому храмі служив отець Василь Курилас – відомий і знаний як ісповідник віри, який терпів всіляку наругу від комуністичної влади, неодноразово був в’язнем сталінських таборів, – розповів адміністратор парафії Непорочного Зачаття Діви Марії отець Євген Кобильник.

Двері храму у Буцневі відкриті для тих, хто потребує помочі. У 1729 році сюди подарували чудотворну ікону із давньою історією, яка тут почала сльозоточити – із неї почали витікати, як стверджує отець Євген, справжні людські сльози. Протягом 20 років у цьому храмі зареєстровано понад 60 оздоровлень.

Джерело: tv4.te.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео