Ректор ТНЕУ особисто перевірив готовність членів приймальної комісії

Ректор Тернопільського економічного університету Андрій Крисоватий вирішив особисто перевірити готовність членів приймальної комісії й пройшов усі етапи, як абітурієнт. Він поспілкувався зі студентами, які перші зустрічають юнаків і дівчат, допомагаючи заповнити анкети.

«Пам’ятайте, усі, хто переступив поріг університету, повинні відчути нашу позитивну атмосферу й дух європейського вищого навчального закладу. Від вас залежить, яка думка сформується у юнаків і дівчат , які приїхали до нас із різних куточків України», – зазначив ректор.

Поспілкувавшись із усіма членами приймальної комісії, Андрій Крисоватий наголосив на важливих моментах цьогорічної вступної кампанії: «10 червня 2015 року у Будинку Уряду відбувся брифінг Міністра освіти і науки України Сергія Квіта, присвячений вступній кампанії 2015 року. Міністр зазначив, що у цьогорічній вступній кампанії є ряд новацій, одна з них – принцип пріоритетності. За цим принципом абітурієнти можуть подати максимально 15 заяв до вступу у 5 університетів і в кожному по 3 спеціальності. При цьому абітурієнт повинен визначити ступінь пріоритетності кожної заяви. Заяви будуть внесені до Єдиної державної електронної бази з питань освіти, яка автоматично визначить місце навчання абітурієнта згідно з його пріоритетами. Відповідно до отриманих вступником балів, система автоматично визначить єдину пропозицію для нього  –  навчання на державному замовленні – у певному університеті на певній спеціальності. Міністр наголосив: якщо абітурієнт не погоджується з отриманою пропозицією, він може претендувати тільки на контрактне місце. Таким чином, у цьогорічній вступній кампанії не буде так званих «хвиль», а список зарахування на місця державного замовлення буде тільки один».

За матеріалами сайту ТНЕУ.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео