У Логістичному центрі читали вірші і танцювали під музику "Афробандерівців»

У приміщенні Логістичного складу на вулиці Збаразькій для підтримки українських воїнів на фронті (збір одягу, продуктів тощо) мобілізувалися не лише поети, а й музики. Свої вірші читали Микола Шпаковський, члени спілки письменників України Юрко Матевощук та Юрко Завадський, Марта Томахів, Роман Воробйов, Руслан Доротяк, Наталя Лазука, Максим Мукомела.

Емоційний виступ шестирічного Богдана Бендіна, який прочитав напам'ять патріотичний вірш, не залишив нікого байдужим. Малий був у вишиванці і сміливо тримав у руках мікрофон, було враження, ніби він все життя тільки те й робив, що виступав на подібних заходах. Неподалік за сином спостерігав тато: у цю мить він пишався сином.

Свої вірші прочитав голова Тернопільської спілки письменників Олександр Смик. Дуже доречним був його спогад про війну у Югославії. Там зібрали олово із лінотипів і переплавили на кулі, а коли прийшла перемога, - знову на олово.

Гурт "Афробандерівці", який все більше і більше набирає у Тернополі популярності, прийшов у повному складі: Осман, Петро Пшеничний, Андрій Аркуша, Степан Лоїк. Вони втнули таких запальних відомих українських мелодій, що глядачі не втрималися і пішли танцювати. На думку дівчат-волонтерок, позитивний настрій для бійців так само важливий, як продукти та одяг.

 

Валентина СЕМЕНЯК.

Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео