Через скандал з незаконними кар’єрами начальник Бережанської ДАІ хоче звільнитись

Начальник управління ДАІ Бережанського району Петро Лесів написав заяву на звільнення. Таким є результат пікету активістами «Самооборони Майдану Тернопільщини» бережанських правоохоронців.

Нагадаємо, аби привернути увагу до незаконного видобутку каменю, вирубки лісу та функціонування так званих «наливайок» активісти влаштували під Бережанським райвідділом міліції пікет.

«Неодноразово працівникам міліції було доведено до відома конкретні точки, де розливається незаконна горілка. Таких точок у 15-тисячному містечку є більше 20-ти. Наші активісти-самооборонівці на відео зафіксували факти, як горілка нелегальна продається. Однак жодної реакції не було. Працівники райвідділу здійснили перевірку, але перед тим повідомили всі ті точки», — розповідає голова «Самооборони Майдану Тернопільщини» Іван Ковалик.

Активісти також твердять: правоохоронці кришують незаконний видобуток каменю на території району. Як повідомляє Іван Ковалик, жоден кар’єр на Бережанщині не має дозволу на видобуток каменю. Однак машини з каменем курсують вулицями міста.

З відкритим листом-зверненням активісти звернулись до міністра внутрішніх справ, його радника Антона Геращенка, голови Тернопільської обласної адміністрації, прокурора і начальника обласної ДАІ з вимогою негайно змінити керівництво правоохоронних органів Бережанського району. І хоча офіційної відповідні активісти ще не отримали,  все ж пікет не пройшов безрезультатно.

«Нам відомо, що начальник Бережанської ДАІ Петро Лесів написав заяву на звільнення. Наразі на робочому місці немає начальника обласного управління ДАІ Андрія Матрифайла. Однак його заступник запевнив, що заява на звільнення буде прийнята та підписала. Щодо діяльності роботи начальника Бережанського райвідділу МВС Петра Процика, то тут поки що немає результату, адже начальник МВС України у Тернопільській області Олександр Богомол у відпустці. Коли він повернеться, ми зі всіма доказами свавілля на Бережанщині будемо вимагати якось реакції від керівника обласного управління міліції. Подейкують, що начальнику Бережанського райвідділу МВС залишилось декілька місяців до пенсії, однак ми вимагаємо не лише його звільнення, але й притягнення до відповідальності», - підкреслив Іван Ковалик.

Щодо незаконного видобутку каменю та вирубки лісу, то за цим слідкує міліція. Принаймні, патруль ДАІ, який перевіряє документи на «добро», яке вивозять з бережанських кар’єрів, стоїть. Дещо втихомирилась ситуація із так званими «наливайками». Активісти самооборони кажуть, що продовжують слідкувати за ситуацією.  

Наталя ЛУКІВ.

На фото - Петро Лесів.

Відео-доказ від Самооборони Майдану Тернопільщини: 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео