Тернопільщина завершує підготовку до Всеукраїнської прощі

Саме так підсумував свою роботу організаційний комітет на виїзній нараді, яка відбулася днями в Марійському духовному центрі.

Голова Тернопільської ОДА Степан Барна, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк та директор департаменту культури, релігій та національностей ОДА Григорій Шергей обговорили організаційні моменти підготовки до масштабної релігійної події з представниками голів райдержадміністрацій, сільськими головами сіл Вишнівчик та Зарваниця, представниками відповідних департаментів ОДА та служб Тернопільщини, які беруть участь в організації та підготовці області до Всеукраїнської прощі.

В загальному, і Степан Барна, і владика Василій Семенюк задоволені виконаною роботою. Звісно, в ході наради виникали різнопланові питання. Їх одразу намагалися вирішити чи дати відповідне доручення для розв’язання проблеми. Обговорили, зокрема, проблему видачі перепусток для автомобілів. Проблемою минулих років було те, що через велику кількість людей рух автомобілів від мосту і до Марійського центру був надзвичайно складним і небезпечним. Цього року обіцяють цю проблему вирішити.

Про готовність до початку прощі прозвітувало управління ДСНС в Тернопільській області, представники швидкої допомоги, представники облСЕС.

Обговорено також питання налагодження виїзної торгівлі, підсилення операторами мобільного зв’язку на час прощі,  забезпечення громадського порядку. Участь у забезпеченні порядку і виконанні спеціальних доручень братиме батальйон «Тернопіль».

А ще у Зарваниці буде дві великі армійські польові кухні, де зможуть попоїсти всі охочі. Ще одна польова кухня, менша, чекатиме на прочан у селі Струсів, в якому планується ночівля пішої колони, яка вийде з Тернополя у п’ятницю.

Приїзд Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава до Зарваниці планується теж на п’ятницю.

Тим часом понад 200 людей вже вирушили на прощу з Хмельницького.

Загалом до Зарваниці приїдуть прочани із Запоріжжя, Дніпропетровська, Одеси, Херсона, Миколаєва, Харкова, Сум, Вишгороду, Києва, Фастова, Вінниці, Луцька, Рівного і, звісно, з усієї Тернопільщини та з інших країн.

«Терен» теж збирається на Всеукраїнську прощу, тому стежте за нашими оновленнями 18 та 19 липня.

Соломія ШАЛАЙ (БОЙКО).

Фото автора.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео