Тернополяни побували на «Фольковиську» (фото)

«Велика мандрівка» — такою була головна тема цьогорічного фестивалю культури українсько-польського прикордоння «Фольковисько» («Folkowisko»). Фестиваль вп’яте відбувся цими вихідними у селі Гораєць на Східному Розточчі у Підкарпатському воєводстві.

Запросили на фест у Польщі й тернополян. Наша команда складалась із десятка осіб. Пощастило відвідати яскраве дійство з галицьким присмаком і «Терену».

Програма «Фольковиська» була насиченою: концерти, театральні перформанси, імпровізації, майстер-класи, зустрічі, покази фільмів, дискусії, рольові ігри, екстремальні рейди мальовничими околицями Розточчя. Від початку заснування фестиваль присвячений подорожам та міграції людей у світі. Протягом трьох днів веселились та обмінювались культурним досвідом тисячі гостей, які приїхали з ближніх і дальніх околиць. 
«Фольковисько» відбувається з 2011 року. Минулорічні зустрічі були присвячені українській, єврейській культурам, сільським повстанням та бабській культурі. Організатором фестивалю є об’єднання «Folkowisko» з Горайця.
Варто наголосити, що фестиваль попав в європейський список організацій European Festivals Association (EFA) і був відзначений маркою EFFE — Europe for Festivals, Festivals for Europe.
 

Оксана СЛОБОДЯН.

Фото автора.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео