Заступник голови облради «віджимає» тернопільську аптеку

У Тернополі відбулась спроба рейдерського захоплення аптеки № 78. Організував її не хто інший, як перший заступник голови облради Сергій Тарашевський. Працівники установи шоковані поспішним призначенням нового керівника аптеки, адже в.о директора Марія Чехович успішно справлялася зі своїми обов`язками.

Існування аптеки № 78 міста Тернополя, заснованої ще у далекому 1959 році, знову під загрозою. Упродовж останніх років було кілька спроб захопити приміщення установи у середмісті Тернополя на вул. Руська 23.

На цей раз на аптеку поклав око перший заступник голови обласної ради Сергій Тарашевський. Поки в.о. директора підприємства - завідувач аптеки Марія Чехович перебуває у відпустці, чиновник ініціював її звільнення, цілком ігноруючи думку трудового колективу. Тарашевський  підписав розпорядження від імені голови облради під час одноденного відрядження Хомінця, призначивши на місце Чехович 24-річну жінку без стажу роботи. 

- Про призначення нас повідомили на засіданні комісії облради з питань охорони здоров’я, сім’ї, материнства і дитинства, - каже провізор-аналітик, а на даний час в.о. директора підприємства Світлана Яськів. - Усі ухвали стосовно аптеки зачитував Тарашевський, хоча він не є членом комісії. Сам і підписав рішення про призначення, коли Хомінець був у відрядженні, а пані Марія взяла 10- денну відпустку. Вже другий день він ходить до нас як по свячену воду зі своїми юристами та «новопризначеною». Я попросила перенести зустріч на понеділок, коли повернеться пані Марія, але гості відмовились – видно, дуже поспішають. Мені довелось викликати міліцію, щоб забезпечили порядок в аптеці, адже я не маю права передавати повноваження чужим людям. 

Працівники установи почали збирати підписи проти зняття з посади Марії Чехович, написали відозву до тернополян. У ній, зокрема, сказано: «Вважаємо, що у такий спосіб обласна рада бажає звести нанівець діяльність аптечного закладу, і врешті-решт вивести його із статусу комунального. Очевидно, що комунальна аптека, яка приносить прибутки населенню області, зовсім не потрібна  керівнику органу місцевого самоврядування».

 

Працівники і далі визнають Марію Чехович керівником аптеки, тому чекають її повернення 20 липня.

«Терен» слідкуватиме за розвитком подій.

Юлія НІКІТІНА.

Фото автора.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео