"Камертон чистих дум" надихає на чисті помисли

У своїй новій книжці відома тернопільська просвітянка, лікар-терапевт, організатор охорони здоров'я вищої категорії, "Відмінник охорони здоров'я" Дарія Чубата зібрала власні публіцистичні статті, літературознавчі розвідки, репортажі, нариси, виступи на наукових конференціях, мистецьких заходах перед молоддю, а також поетичні твори та пісні на свої вірші.

Авторка не просто описує пережите, а пропускає крізь серце кожну сторінку сучасного буття України і рідного Тернополя. Том із 416 сторінок побачив світ завдяки фінансовій підтримці ТОДА, ТОР, обласній та міській видавничим радам, меценатам. Видання щедро проілюстроване світлинами Галини Садовської, Василя Бурми, Миколи Шота, Богдана Хаварівського. Художнє оформлення Світлани Костишин.

Книга має присвяту дітям та онукам. Але разом з тим і наступним поколінням, адже наповнена мудрими порадами. Дарії Чубаті не байдужі стосунки між людьми у сучасному світі, рідні мова, історія, культура, український зміст нашого життя. А що це саме так, засвідчує епіграф - поетичні рядки В. Сірого "Навчи мене жити духовно, Владико. Зоставити світові серце на пам'ять".

Валентина СЕМЕНЯК.

Фото автора.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео