20 сучасних трендів розвитку міст. Як зробити Тернопіль цікавим для туристів та мешканців

23 липня київський урбаніст Григорій Мельничук проведе для тернополян презентацію-дискусію на тему сучасних трендів розвитку міст та навчить як зробити Тернопіль цікавим для туристів та самих мешканців.

Якщо раніше розвиток міста визначався лише інтересами держави, великих компаній, забудовників, то вже декілька десятиліть у світі втілюється принцип «місто для людей», тобто – в першу чергу для мешканців.

Участь мешканців у формуванні вигляду міста та його бюджету, у прийнятті рішень та благоустрої, розвиток громадського транспорту та велоруху, формування пішохідних вулиць і просторів, виникнення коворкінг-центрів та туристичних хабів, перетворення парків та міських просторів загалом на цікаве, комфортне, зрозуміле та зручне середовище – ці та багато інших тенденцій отримали поширення у наш час.

Про це – презентація з прикладами з різних міст України та світу. У дискусійній частині заходу відбудеться обговорення розвитку туризму у Тернополі – яким чином збільшити потік українських туристів до міста та регіону, створити нові робочі місця та зробити історичний центр та паркові території привабливими для перебування. Буде наведено низку успішних проектів таких перетворень, що вже реалізовані в Україні.

Спікер: Григорій Мельничук (м. Київ), урбаніст, голова ГО «Платформа розвитку міст»

Початок - о 17:00, місце проведення організатори обіцяють повідомити після реєстрації за допомогою залишених Вами e-mail та телефону.
 

Форма для реєстрації у заході:
https://docs.google.com/forms/d/1-ifjWg5jdDbZGykCw2GYjBTEvEBYf9jTfhkmdi85vmk/viewform?c=0&w=1

Вибір читачів за тиждень

Відео