Рада обласного об’єднання сільськогосподарських підприємств у спільноті аграрників України захистила інтереси всіх хліборобів Тернопілля

Затяжна боротьба громадських формувань, які діють в аграрній галузі, а саме такою є рада сільгосппідприємств Тернопільщини, за збереження спеціального режиму оподаткування сільгоспвиробників увінчалась успіхом.

Верховна Рада України з другої спроби підтримала в  цілому законопроект 2173а «Про внесення змін до податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податку на додану вартість. Цей законопроект не лише знімає питання про спробу скасувати  спецрежим ПДВ, а й, зокрема, вирішує низку проблем платників податків, і не тільки аграріїв.

Як повідомила голова комітету Верховної Ради з питань податкової і митної політики Ніна Южаніна, всі розділи, які стосувались аграріїв щодо скасування спецрежиму ПДВ, з даного законопроекту вилучені.

Члени президії ради обласного об’єднання сільгосппідприємств на своєму засіданні 17 липня  констатували, що це є чи не найбільшим успіхом і результатом цьогорічних консолідованих зусиль громадських організацій аграрного сектору економіки по захисту інтересів хліборобів. Якби спецрежим оподаткування аграріїв був відмінений, це б мало незворотній дестабілізуючий вплив на розвиток всього вітчизняного агропромислового комплексу та на долю українського села загалом.

Тернопільщина була в числі тих областей, які найбільше долучилися до протидії намаганням урядовців запровадити дискримінаційні податкові положення стосовно села. Рада об’єднання не лише направляла низку обґрунтованих звернень-вимог до Уряду та Верховної Ради України, а й спільно з Всеукраїнською аграрною радою готувала резолюцію аграріїв України, котра вимагала від Уряду зберегти діючий порядок сплати податку на додану вартість. Під стінами Верховної Ради двічі організовувались багатотисячні протестні акції, в яких активну участь брали наші краяни.

Треба віддати належне, що рада сільськогосподарських підприємств області, особливо члени її президії, на ділі продемонстрували свою спроможність боротись за долю села  та єдність у поглядах і діях. По-суті, рада сільгосппідприємств, незважаючи на приховані дії окремих політиків роз’єднати її, стала серйозним і впливовим громадським органом на теренах Тернопільщини.

Попереду непроста боротьба за збереження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення. Якщо це, не дай, Боже, трапиться, українське село чекатимуть непрості часи. Аби не допустити обезземелення селян, поставити надійний заслін розпродажу за безцінь найбільшого національного багатства українців – землі, рада сільгосппідприємств кличе у свої спільники всіх, кому не байдужа доля України.

Вибір читачів за тиждень

Відео