«Ми не допустимо хаосу в області», - Степан Барна

Про підсумки оперативно-службової діяльності у першому півріччі 2015 року та заходи щодо вдосконалення подальшої роботи йшлося під час розширеного засідання колегії, яке відбулося в обласному управлінні міліції. Зібрання проходило під головуванням начальника УМВС в області, полковника міліції Олександра Богомола.

На колегії були присутні голова Тернопільської ОДА Степан Барна, перший заступник голови Тернопільської обласної ради Сергій Тарашевський, заступник прокурора області Олег Галицький, військовий комісар Тернопільського обласного військкомату Володимир Катинський.

У вступному слові керівник обласної міліції Олександр Богомол  відзначив усім присутнім, що у державі йде реформування органів внутрішніх справ, в ході якого критеріями оцінки кожного працівника є, передусім, його чесність і порядність, професіоналізм, відповідальне ставлення до роботи.

- Ми повинні змінюватись і  реформуватись для людей, - наголосив начальник обласної міліції. Цьогоріч покращили ефективність роботи телефонної лінії «102». Проведена модернізація техніки. Задля експерименту у Тернополі створено групи швидкого реагування. Вони прибувають на виклик за 5-10 хвилин. Вдосконалюється розгляд звернень громадян. Усі ці кроки робляться для повернення довіри населення до міліції. 

 

 

Голова Тернопільської ОДА Степан Барна подякував правоохоронцям за добросовісне виконання службових обов’язків в зоні АТО та під час проведення Всеукраїнської прощі.

 

– Ми не допустимо хаосу в області, - сказав очільник ТОДА. – Повинна бути взаємодія на місцях між органами виконавчої влади та правоохоронцями. Це буде запорукою ефективної роботи усіх.

Учасники колегії детально проаналізували результати своєї роботи. Як зазначали виступаючі, впродовж першого півріччя на території Тернопільщини поменшало злочинів середньої тяжкості. 

Не допущено зросту кількості зґвалтувань і вимагань. Розкрито всі цьогорічні факти нанесення тяжких тілесних ушкоджень, в тому числі зі смертельними наслідками. Правоохоронці викрили чотири організованих злочинних групи, якими скоєно понад 70 злочинів. Із понад 370 кримінальних правопорушень, які внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактами вчинення економічних злочинів, понад 60 відсотків кваліфіковані як тяжкі та особливо тяжкі. Відкрито кримінальні провадження по кримінальних правопорушеннях зі збитками на суму понад 100 тисяч гривень.

Під час обговорень піднімалися питання боротьби з корупцією, незаконного надровидобування на території області, проведення мобілізації, повідомили у СГЗ обласної міліції.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео