На Тернопільщині створили першу в Україні об’єднану громаду

Першу в Україні Скалатську об’єднану територіальну громаду з адміністративним центром в місті Скалат Підволочиського району Тернопільської області фактично створено. Про це повідомляє Асоціація міст України.

До об'єднаної територіальної громади на засадах добровільності увійшло 10 місцевих громад: Скалатська, Городницька, Зарубинецька, Колодіївська, Кривенська, Магдаліївська, Остапівська, Новосілківська, Подільська і Староскалатська.

Тернопільська ОДА проаналізувала рішення сільських рад. Голова ОДА своїм розпорядженням затвердив висновок про відповідність Конституції та законам України проекту рішення щодо добровільного об'єднання названих територіальних громад в об’єднану. Чисельність Скалатської об’єднаної територіальної громади складатиме 14 400 осіб.

Відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» голова громади-ініціатора Наталія Станьковська вже звернулася до Тернопільської обласної ради з поданням про утворення об'єднаної територіальної громади і призначення 25 жовтня виборів на новій територіальній основі. Розгляд на сесії обласної ради планується на 21 липня, повідомили 0352.ua.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео