Олена Бєляєва передбачила майбутню війну у 17 років

На запрошення обласної "Просвіти" та Союзу українок Тернополя в актовій залі краєзнавчого музею відбувся поетично-пісенний вечір талановитої сумчанки, поетеси, співачки, журналістки, громадської діячки Олени Бєляєвої. Музичний супровід - композитора Сергія Шипіло.

Олена - справжнє відкриття для багатьох тернополян. Її специфічний тембр голосу, манера виконання пісень на власні вірші нікого не залишили байдужими. Окрім того, у поетеси особливий дар передбачення. Ще в 17 років почала писати вірші про... майбутню війну. Їй снилися недобрі сни, не покидало відчуття - має статися щось страшне. Поетичні рядки з авторської книжки "На межі розкраяних епох" вражали оточуючих: "І тихо скажеш смерті - обережно, люди!", "Серце освячене кров'ю калини", "Ми повинні дихати за них тут", "У межах астралу твого зупинилось життя, а там - на землі, ненароджене наше дитя"...

У її творах-піснях - невідомі раніше грані життя. Образно кажучи, Олена пропонує кожному уявити себе на краю прірви, яка є кінцем і початком одночасно, покласти на ваги примарні й справжні цінності, відділити зерна від полови.

Гостю вітали голови обласної та міської "Просвіти" Дарія Чубата та Петро Шимків, письменниця і співачка Наталя Волотовська. 

Валентина СЕМЕНЯК.

Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео