Тернопільські будівельники на сході потрапили під обстріл бойовиків

Два фортифікаційні об’єкти, які зводили тернопільські будівельники на Луганщині, уже завтра передадуть Міністерству оборони. Там уже розмістилися українські вояки. Незабаром бійці використовуватимуть і решту споруд так званої «тернопільської стіни». Усі захисні споруди на сході наші будівельники завершать до 10 серпня.

Про це сьогодні розповів перший заступник голови Тернопільської ОДА Іван Крисак. Він зазначив, що будівельники добре впоралися з роботою та отримали додаткові завдання. 10 серпня мають усе завершити, попри те, що держава-замовник давала термін до 30 серпня.

- У березні постановою Кабінету Міністрів довели завдання всім обласним адміністраціям України. Вони стосувалися посилення обороноздатності держави. Наша область мала звести 4 об’єкти у Луганській області: два - біля міста Золоте і ще два - під Попасною, тобто на околицях обох міст, – розповів Іван Крисак.

Працювали на сході бригади трьох тернопільських компаній «Креатор-Буд», «Добробуд» і «Тернопільбуд». Згодом їм додатково запропонували укріпити окопи. Дві будівельні компанії з цим уже впоралися.

- Працівники «Тернопільбуду» виїхали сьогодні додому. Їхні бригади найбільше постраждали під час будівництва, адже потрапили під обстріли. Була знищена частина техніки, – пояснює Іван Крисак. – Але я вважаю, що вони протягом двох тижнів, максимум до 10 серпня, повернуться додому..

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ.

Фото автора.

Довідка. Тернопільська область повинна була спорудити 4 оборонних об’єкти у Луганській області. Три будівельних фірми працювали на сході від 18 квітня. Весь час у зоні АТО перебували 120-130 працівників фірм. Зараз бригада із 40 людей виконує там додаткові завдання. Держава виділила на будівництво об’єктів (перший етап) - 9,8 млн грн, а на додаткові завдання – понад 4 млн грн.

Вибір читачів за тиждень

Відео