Тернопільський педагогічний шукає журналістські таланти

У рамках проекту «Кросмедіа і якісна журналістика» кафедра журналістики ТНПУ організовує 22 липня літню школу для студентів спеціальності «Журналістика». Така форма додаткового професійного удосконалення реалізується уже вдруге.

Минулого року студенти працювали над втіленням глобальної теми «Свобода». Цьогоріч планується розробка соціального кросмедійного продукту, інформує сайт педагогічного університету.

Навчання у літній школі передбачає ознайомлення з комп’ютерами Apple та їх програмним забезпеченням, роботу із фотоапаратами, камерами, мікрофонами і диктофонами.

Новітню апаратуру кафедра журналістики отримала від міжнародного проекту, який реалізується у рамках програми Європейського Союзу TEMPUS IV.

Учасникам літньої школи запропонують створити текстові, аудіо- та відеоматеріали, призначені для розташування на різних інформаційних платформах.

Навчання передбачає:

осмислення соціальної проблематики творчими групами,

формування концепції її висвітлення в медіа,

конференцію ідей подачі обраної проблематики у різних форматах;

роботу у програмах InDesign, Fotoshop, Adobe Audition, Adobe Premiere.

Організатори літньої школи з журналістики запрошують студентів спеціальності й молодих журналістів-практиків перевірити свої знання й набути нові уміння з виготовлення кросмедійного продукту.

Вибір читачів за тиждень

Відео