Тернопільське видавництво втретє кличе поетів на конкурс

Цього року видавництво «Крок» вже втретє організовує масштабний поетичний конкурс «Dictum», який складатиметься з двох етапів. Взяти участь у конкурсі і позмагатися за друк власної поетичної збірки у видавництві «Крок» можуть всі, хто вважає за потрібне ділитися своєю творчістю з оточуючими.

Надсилати свої твори разом з фотографією та короткою біографією можна з 15 липня по 15 серпня на адресу krokbooks@ukr.net, але обсяг тексту не має перевищувати 120 рядків (від 1 до 5 віршів). Авторів не обмежують певно формою текстів, стилем чи темою. Єдиним обмеженням є мовне – всі вірші мають бути лише українською.

Прийом і розгляд творів будуть першим етапом конкурсу, а вже другий етап передбачає гала-концерт і нагородження кращих. Гала-концерт відбудеться у вересні у рамках Літературного фестивалю та Форуму видавців у Львові. Тоді 10 найкращих поетів, імена яких стануть відомі наприкінці серпня після відбору журі, представлять свою творчість. Наприкінці концерту оголосять переможця, а також тих, котрі займуть друге й третє місця. Книжку переможця конкурсу Dictum видрукують у «Кроці». Учасників, які візьмуть участь у гала-концерті, нагородять книжками видавництва.

Членами журі цьогорічного «Dictum» будуть маститі поети та знавці слова: Василь Махно, Ірина Вікирчак, Дмитро Лазуткін, Анна Золотнюк, а також переможці минулорічних конкурсів Юлія Мусаковська (2013) і Томаш Деяк (2014). Долучиться до оцінки конкурсних робіт і директор видавництва «Крок» Юрій Завадський.

Як і в попередні роки, координатором конкурсу є Юрій Матевощук.

Соломія ШАЛАЙ.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео