Тернополяни можуть стежити за ремонтами у місті, не встаючи з дивана

Тернопіль перетворився на суцільний ремонтний майданчик. Про це сьогодні заявив міський голова Сергій Надал, презентуючи інтерактивну карту стану проведення ремонтних робіт у місті.

Ресурс створений для того, щоб міські жителі могли побачити, що зараз ремонтують, що планують зробити і  головне - скільки на це виділено коштів.

«Тернопіль сьогодні повністю на ремонті. Ремонтуються дороги, вулиці, тротуари, освітні та лікарняні заклади, - зауважив Сергій Надал. - Ми маємо багато звернень від тернополян, де вони просять відремонтувати той чи інший об’єкт. Дуже часто ці звернення співпадають з намірами, які ми плануємо втілити до кінця цього року. Для того, щоб громада бачила, що вже ремонтується, а що ще у планах, ми створили інтерактивну карту стану проведення ремонтних робіт у місті».

Інтерактивна карта створена завдяки співпраці з торговою маркою 109.te.ua. Автоматичну систему управління відображення муніципальних даних можна знайти за посиланням mape.te.ua

Ресурс складається з восьми рубрик і окремих підрубрик. Завдяки йому тернополяни можуть обзнайомитись із маршрутом громадського транспорту, знайти місце розташування будинків органів влади, охорони здоров’я, освіти, громадського харчування, а також відвідати цікаві місця за допомогою туристичного маршруту.

«Останнім нашим напрацюванням є рубрика «Звіти», де і висвітлено інтерактивну карту стану проведення ремонтних робіт у місті. Розробка такої карти ще не завершена, але нею вже можна користуватись. До вересня ми плануємо подати фото кожного з представлених об’єктів, а також згрупувати всю пророблену роботу по масивах, а не лише по вулицях», - наголосив начальник управління стратегічного розвитку міської ради Юрій Дейнека.

Судячи з інтерактивної карти, цьогоріч інтенсивно ремонтують міжбудинкові проїзди. Також у списку ремонт доріг - понад 20 вулиць міста. Найбільшу нішу займає житлово-комунальне господарство. Серед запланованих робіт - ремонт асфальтного покриття прибудинкових територій, ремонт покрівель, облаштування дитячих майданчиків тощо.

До прикладу, для облаштування двохсекційного дитячого майданчику зі штучним покриттям на вул. Вишневецького, 3 виділено 711 тис грн., для ремонту спортивних майданчиків по вул. Орлика, 4-5 - 60 тис грн.

Серед пріоритетних завдань – і ремонт освітніх закладів. Для цього у 2015 році виділено 10 млн. 250 тис грн. Роботи обіцяють завершити до початку навчального року.

Наталя ЛУКІВ.

Фото автора. 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео