Лісники збираються на раду

24 липня на базі Волинського і Забарівського лісництв ДП «Кременецьке лісове господарство» відбудеться виробнича нарада-семінар за участю інженерів з охорони лісу, інженерів лісового господарства та головних лісничих державних підприємств Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства.

У Волинському лісництві учасники семінару розглянуть готовність даного підприємства до попередження й гасіння лісових пожеж, інформує ternopillis.gov.ua. Присутнім продемонструють оновлену техніку, яку переобладнано спеціально для боротьби з пожежами в лісі. У Забарівському лісництві ознайомляться з особливістю рубок догляду в насадженнях ДП «Кременецьке лісове господарство».

Базу для проведення семінару обрано не випадково – на території державного лісового фонду Кременецького лісгоспу зростає найбільше хвойних в області, які є найбільш пожежонебезпечними. Враховуючи встановлення спекотної погоди на Тернопільщині, початок жнив, а з ними й непоодинокі випадки загорянь пожнивних рештків, працівники підприємства вирішили таким чином не лише продемонструвати готовність до гасіння пожеж, а й застерегти мешканців, поінформувавши їх про ймовірність виникнення пожеж у разі необережного поводження з вогнем і попередити відвідування населенням особливо небезпечних у пожежному плані лісових ділянок.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео