Санаторій «Збруч» знову запрацює

Під керівництвом голови Гусятинської РДА Віталія Батога відбулася нарада щодо передачі ДП «Санаторій «Збруч» з управління Державного управління справами в управління райдержадміністрації.

Під час наради розглядали можливість передачі з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Гусятинського району Державного підприємства «Санаторій «Збруч». Прийнято рішення звернутися до Державного управління справами з проханням включити ДП «Санаторій «Збруч» в Перелік об’єктів державної власності, виставлених для продажу.

Нагадаємо, санаторій перестав працювати у листопаді 2011 року. З того часу почали накопичуватися борги, які нині сягнули кілька мільйонів.

Гусятин - бальнеологічний курорт з використанням слабомінералізованої води з високим вмістом органічних речовин типу «Нафтуся» під назвою «Новозбручанська»  і ропи високої мінералізації типу «Друскенінкай» під назвою «Гусятинська». 

Санаторій «Збруч» як цілорічна бальнеологічна оздоровниця на 200 місць функціонував з 1980 року. Спеціалізація санаторію - урологія, гастроентерологія, захворювання опорно-рухового апарату.

Місцеву воду порівнюють з трускавецькою, зауважуючи, що вона навіть потужніша за лікувальними властивостями. Відзначають також її унікальну здатність виводити з організму радіоактивні ізотопи цезію і стронцію, що дає можливість оздоровлювати потерпілих від наслідків чорнобильської катастрофи.

Повідомив сайт Гусятинської РДА.

Вибір читачів за тиждень

Відео