Стартував марафон "Я - українець, я - патріот"

В обласній дитячій бібліотеці Тернополя розпочався дитячо-юнацький марафон "Я - українець, я - патріот", присвячений новітнім героям України до Дня Незалежності. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих на Майдані та в зоні АТО.

Марафон розпочався з майстер-класу "Квітка миру і надії". Учасники заходу - юні читачі бібліотеки, яким заздалегідь запропонували взяти у ньому участь. Такі майстер-класи проходитимуть впродовж місяця у бібліотеках міста (бібліотека №5 – 28 липня та 4 серпня на вул. Стуса, 4; обласна для молоді - 5 та 12 серпня, вул. Нечая, 27; бібліотека для дітей №3 - 6 серпня, бульвар Галицького, 16; бібліотека №4 для дітей - 13 серпня, вул. Лепкого, 6; центральна дитяча бібліотека - 18 серпня, вул. Миру, 4-а). 

Школярки Юля Плечунь і Софійка Микиташ приїхали із Струсова Теребовлянського району.

Всі майстер-класи розпочинатимуть роботу о 15-ій годині, заняття безкоштовні. "Квітку миру і надії" виготовлятимуть із жовто-блакитних кольорів національної символіки в техніці орігамі.

На думку організаторів марафону (Тернопільська міська рада, управління у справах сім'ї, молодіжної політики і спорту, Тернопільський міський центр фізичного здоров'я населення), цей захід сприятиме формуванню у підростаючого покоління почуття патріотизму, національної самоповаги, жертовності, вихованню любові до рідної землі, її героїв-захисників, поваги до державних символів.

Готові вироби  представлять на благодійному ярмарку 24 серпня у День Незалежності України, який діятиме на території Театрального майдану. Передуватиме йому флешмоб учасників марафону під назвою "Героям слава". Виручені кошти передадуть Логістичному центру допомоги бійцям АТО. 

Валентина СЕМЕНЯК.

Фото автора.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео