Команда тернополян виграла конкурс серед майже 600 конкурентів (відео)

Комедія про ЖЕК, з якою тернополяни потрапили до фіналу конкурсу The next big thing від 1+1, сподобалася і глядачам, і продюсерам. Наші земляки були кращими серед майже 600 учасників конкурсу. Сьогодні для них відкриваються нові можливості.

«Терен» поспілкувався з одним із членів команди, у минулому КВНщиком, який сьогодні займається професійною відеозйомкою, Віталієм Поволоцьким. 
- Вітаємо, Віталію! Сьогодні хотіли б поговорити про вашу комічну та артистичну діяльність. З чого усе розпочиналось?
- У КВН ми грали давно, з 2007 року, у нас створилась команда "Оптом Дешевше", ми виступали по всій Україні, тобто в студентські роки, поки вчились, то займались, а потім, після університету, кожен почався займатись своїми справами.
- Знаємо, що КВН-команда допомогла створити сітком, ви написали програму і зняли короткий відеоролик, який зайняв 3-є місце у проекті від 1+1. Як виникла така ідея?
- Так, ми написали ідею для серіалу. Суть в конкурсі полягала в тому, щоб назбирати ідеї для серіалів і вибрати найкращих. В конкурсі прийняло участь близько 600 робіт, подали заявки біля 800, відносно голосування людей та рішення журі вибрали 30 кращих робіт, які пройшли у півфінал, і після того обрали 7 найкращих, які пройшли у фінал, і от серед фіналістів ми потрапили в трійку. Щодо того, яким чином це відбувалось - ми як команда КВН, після того як ніби почали завершувати свою кар’єру, але в принципі залишились усі в творчості, ми вирішили, що у нас є потенціал та бажання щось придумувати. У нас є команда з 4 чоловік, ті, хто працює над цим серіалом: Ігор Новінчук, Андрій Човган, Василь Ткачук та я. Я сам по собі працюю відеооператором, вони більше по сценарію, і в нас кожен вносить свою долю та своє бачення до продукту. Проаналізували ринок, яка б ідея могла більше підходити для середньостатистичного українця. Це легка на поверхні ідея, де є 7 яскравих характерів персонажів, при тому досить різних між собою, і за рахунок того ми можемо в сценарії створювати різноманітні конфлікти і цікаві події. І досить просто пишеться сценарій, тому ми вибрали таку ідею, щоб кожен, хто дивиться щось, своє впізнав в серіалі, і йому було цікаво дивитись.
- На якому етапі розробки зараз ваш проект?
- Зараз ми пишемо перший сезон серіалу. Ми прописали 10-15 серій, основні сюжетні лінії. Ми хочемо працювати далі, щоб цей серіал вийшов на телеекрани, щоб показати його в нормальному вигляді продюсеру. Ти йому маєш показати не лише ідею, а от цілий сезон прописаний, що робота теж зроблена, має бути загальне бачення цілої картини. 
- Як обирали акторів сіткому?
- Акторів ми обрали тільки для промо-ролика. Це не фінальний склад, насправді, якщо підбирати акторів під наших персонажів, вони там не зовсім підходять. Тих, хто є в промо-ролику, ми буквально за день повидзвонювали наших знайомих, друзів, КВНщиків і попросили, щоб вони нам допомогли в цьому. Жодного фінансування, все по-дружбі. І за один день зняли промо-ролик. Все було трохи хаотично, часу теж не вистарчало. Але вийшло так, що був результат на конкурсі і вони нашу ідею оцінили.
- Які можливості дає 3-є місце на конкурсі?
- По-перше, нам дали невелику грошову винагороду, яка покрила наші витрати на дорогу, сума - 15 000 грн. І дали перспективу на те, що вони все-таки захочуть його знімати. Всі три серіали, які зайняли призові місця, мають шанси на те, що вони будуть зняті. Все залежить від того, як доопрацювати ідею настільки, що вона сподобається продюсерам, і вони ризикнуть вкласти гроші в проект аби його зняти. Тому ми зараз над цим працюємо.
- Які плани у творчої команди далі? Чи будуть нові проекти?
- Будуть, звичайно, в нас вже є декілька ідей. Вони поки що на стадії лише ідей, ми хочемо з ними працювати. І мабуть, на наступний рік ми візьмемо участь теж у конкурсі, можливо, це буде драма з іншими цікавішими ходами. Тому що сітком – це, по суті, легкий жанр, там сам хід подій відбувається навколо жанрів, конфліктів, це ситуаційна комедія.
- Наскільки якісно тернополяни можуть продавати свої продукти великим компаніям?
- Це не залежить чи ти тернополянин, чи ти живеш в Києві. Це просто ідея, можна працювати дистанційно. Тому треба просто пробувати. Дуже різні бажання таких великих компаній і їх так просто не зрозумієш. Варто кожному спробувати просто зробити і надіслати. І кожен може виграти. Шанси є у всіх, незалежно, наскільки ти професіонал у цій справі, чи то просто аматор.

Оксана СЛОБОДЯН. 

Вибір читачів за тиждень

Відео