У Білокриниці хочуть відновити військове містечко

Про перспективи відновлення військового містечка на території села Білокриниця, що на Кременеччині, заговорили під час засідання районного штабу з узгодження заходів оперативного реагування на виклики і загрози національній безпеці Кременецького району.

На нараді були присутні голова райради Сергій Сімчук, військовий комісар Тернопільського обласного військового комісаріату Володимир Катинський і Сергій Баранов - командир 44-ої окремої артилерійської бригади, яка дислокується в Тернополі на базі колишньої 11-ої гвардійської артбригади.

Нагадаємо, що рішення про створення 44-ї бригади Міністерство оборони України прийняло на початку вересня 2014 року. Сьогодні у частині служать мобілізовані та військовослужбовці контрактної служби.

До роботи районного штабу були запрошені керівники підприємств, установ, організацій та підприємці Кременецького району. Розглядали також і виконання планів мобілізації у районі. А саме під час наради військовослужбовці вищих рангів рекомендували очільникам району знайти можливості і засоби для відновлення військового містечка, на території якого раніше дислокувалася військова частина А1290. Зараз територія пустує і занепадає. Перебуває на балансі Білокриницької сільської ради.

Довідка. У військовому містечку у Білокриниці понад півтора століття дислокувалися війська різних епох і держав: від драгунського полку Російської імперії - до ракетної бригади незалежної України. Частина стоїть пусткою з десяток років. Розграбовано все, що можна було вивезти і винести.

Соломія ШАЛАЙ.

Вибір читачів за тиждень

Відео