«Захід-Схід» заїхав до Тернополя

Благодійний велопробіг «Захід-Схід» за участі демобілізованих бійців АТО завітав до Тернополя. Організували його, аби зібрати кошти для поранених військовослужбовців та їх сімей.

Велопробіг стартував 16 липня у місті Чоп, а завершиться у місті Мелове на Луганщині. Туди велосипедисти планують дістатися 24 серпня. За їх словами, під час маршруту завдовжки 2000 кілометрів буде зроблено 40 зупинок у східних і західних містах України.

«Організовуємо пробіг для того, щоб зібрати кошти для поранених військовослужбовців і привернути увагу громадськості до проблем військових, поранених, сімей загиблих, людей з обмеженими можливостями, - каже демобілізований боєць батальйону «Київ» Костянтин Самчук. - Цей пробіг дуже символічний — як знак з'єднання сходу і заходу країни. Ми хочемо показати, що у нас немає москалів і бандерівців, ми всі єдині».

Щодня велосипедисти у середньому проїжджають 50 кілометрів. До велопробігу можуть долучатися люди з обмеженими можливостями: для них приготували спеціальні трьох- та чотирьохколісні велосипеди. 

З Тернополя велосипедисти вирушать завтра, 27 липня, о 5:00 ранку. Сьогодні ж спортсмени відвідують Збаразький замок.

Довідково. Картка ПриватБанку для збору коштів: 4149 6258 0110 9016 Самчук Константин Владимирович.

Наталя ЛУКІВ.

Фото автора. 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео