Тернопільський забудовник йде на поступки, але вимагає компенсації

На засіданні комісії з вирішення конфліктної ситуації щодо забудови стадіону на проспекті Злуки відбулися певні позитивні зрушення на користь жителів багатоповерхівок, які межують із забудовою. Про них повідомив депутат міської ради Петро Ландяк.
- Добрий крок зробив забудовник Михайло Матла, який висловив готовність будувати лише один будинок, що дозволяє зберегти в цілісності існуючий стадіон та залишається можливість влаштувати дві міні-футбольних площадки, - сказав пан Петро. - Правда, будівельник виставив умову компенсації його фірмі іншої земельної ділянки.
Наступний крок, за словами Ландяка, має бути за міським головою, який повинен організувати пошук альтернативної ділянки чи ділянок. «Не думаю, що тут мають бути проблеми, - зазначив депутат. - Землі вільної є ще досить для залагодження існуючої конфліктної ситуації. А найоперативніше її можна знайти з числа 80 ділянок, наданих міською владою за останніх три з половиною роки комунальним підприємствам міста. Адже останні не спроможні самостійно їх освоювати та, як правило, передають (це відбувається не менше, як у 95% випадках) приватним комерційним структурам в суборенду або по інвестиційних угодах. Операцію обміну можна провести протягом одного-двох тижнів. Коли буде другий прорив? Слово - за міським головою Сергієм Надалом».

Джерело: poglyad.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео