Директор департаменту «виписав» сільському голові за стадіон

Це фото у мережу виклав на сторінці у Facebook директор департаменту у справах сім’ї, молоді, фізичної культури і спорту Тернопільської ОДА Віктор Мацикур. Не одразу можна здогадатися, що за півтораметровою травою «ховається» стадіон.

Хто довів до такого стану периметр спортивного майданчика, Віктор Мацикур змовчав. Сказав лише, що дав сільському голові 2 тижні, аби привести все до ладу.

— Всім буде цікаво, як можна так догосподарюватись, щоб, маючи кількамільйонний бюджет на спорт, виділити аж нуль гривень на рік, - обурюється Віктор Мацикур. - І це багаторічна «традиція». Що нам тут розповідають з високих кабінетів про підростаюче покоління, молодь, здоровий спосіб життя, наше майбутнє і т.д.? Більшість чиновників, голів і рад просто забувають передбачати елементарні кошти на підтримку спортивних споруд і спортсменів.

Що цікаво, на самому стадіоні - майже ідеально викошений газон. Його ентузіасти стрижуть косаркою, яку придбали за власний кошт. Пофарбували лавки, відремонтували і замінили дошки на трибуні. А коли прийшли до селищного голови попросити грошей на пару банок фарби для дощок, то почули: «А хто вам казав то робити?».

- Друзі, не майте ілюзій, - продовжив чиновник. - Ні Президент, ні Прем'єр не будуть шукати кошти в ваших місцевих бюджетах на спорт, молодь, культуру і т.д. в вашому селі, містечку чи місті. Якщо воно вам не потрібно, то так і скажіть громаді, а не бідкайтесь на владу. Бо ви і є влада. На жаль, надто часто недолуга влада на місцях не звикла працювати ще від часів колгоспів, коли все було колективним, а значить нічиїм. Я моніторю ситуацію у тій галузі, яку мені доручили і роблю висновки з ходу. Там, де є господар, відчувається одразу. Там, де голова дійсно цікавиться людьми, там не треба пояснювати, що то за місцевий спортсмен і чому його треба, нехай і елементарно, але підтримати.

Юлія НІКІТІНА.

Фото Віктора Мацикура.

Вибір читачів за тиждень

Відео