Тернополяни сплатили на потреби армії нечувану суму

З початку року жителі Тернопільщини сплатили понад 52 млн. грн. військового збору. Такої суми не очікували навіть самі податківці, бо виконання прогнозного показника становить 117,4%.

За словами начальника Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігоря Комендата, впродовж червня поточного року до бюджету області надійшло 11,3 мільйонів гривень військового збору, а це на 2,5 млн грн. Більше, ніж передбачалось.  

Платниками військового збору є майже 5,8 тисяч юридичних осіб.

Мабуть, зібрати податків на 52 млн. грн. вдалось завдяки поступовому викоріненню зарплат «у конвертах». З початку року працівники органів ДФС області виявили майже 2 тис. «підпільних» працівників, 73,5% з них офіційно працевлаштували.

Нагадаємо, що військовий збір у розмірі 1,5% стягується із заробітної плати, премій, компенсаційних виплат або інших коштів, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами; виграшу в державну та недержавну грошову лотерею; виграшу гравця (учасника), отриманого від організатора азартної гри.

Юлія НІКІТІНА.

Вибір читачів за тиждень

Відео