У Тернополі вчилися журналістиці по-європейськи

У національному педагогічному університеті ім. В. Гнатюка завершилося навчання у літній школі журналістики у рамках проекту «Крос-медіа та якісна журналістика». Воно фінансується Європейським Союзом з метою покращення практичних навичок молодих журналістів і запровадження нових технологій в журналістську діяльність. У Тернополі така школа діє вже другий рік поспіль на базі кафедри журналістики місцевого педагогічного.

Цього року добрий десяток молодих майбутніх журналістів прийшли посеред літа в стіни своєї альма-матер, аби спробувати сили у роботі кросмедійної редакції. Перед студентами поставили завдання виготовити продукти для різних інформаційних платформ в кросмедійному форматі на обрану соціальну проблематику. 

«Ми обрали тему переселенців, яка не втрачає своєї актуальності впродовж двох років, і залишиться ще такою надовго. Раніше Україна не знала такого масштабу катастроф, що зумовили б появу подібної кількості внутрішніх переселенців та біженців, як сьогодні. Гадаємо, що робота над продуктами буде цікава не лише студентам, але й закордонним гостям, які перевірять, чого ми навчилися», - розповіла доцент кафедри журналістики педуніверситету Наталія Дащенко. 

На своєму озброєнні журналісти мали чимало якісної техніки, яку кафедра отримала в рамках проекту «Tempus 4» від Євросоюзу. 

Соломія ШАЛАЙ.

Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео