Тернополяни провели в зону АТО своїх захисників

Сьогодні близько 100 військовослужбовців 44-ї бригади відправились нести службу у зону АТО. Серед них не лише тернополяни, а й мешканці різних областей, які їдуть воювати вперше. Невдовзі вони замінять воїнів, яких демобілізують.

- Я тільки-но приїхав зі сходу, розповів бійцям, яка там ситуація, - каже заступник командира по роботі з особовим складом Микола Мінтенко. – Військовослужбовці 44-ї бригади віком від 25 до 60 років, з різних куточків України. Допомогли їх екіпірувати волонтери, а харчів там навіть забагато. Бійці їдуть забезпеченими усім необхідним. Їхнє завдання  - виконати накази з найменшими втратами.

Хоча небо сьогодні плакало, на обличчях у бійців - лише посмішки. Як каже керівництво бригади, захищати Україну всі пішли за власним бажанням. Це підтверджують і самі бійці, жоден з них не виявив бажання залишитись.

Проводжати бійців на залізничний вокзал прийшли тернопільські волонтери, представники влади, громадські активісти. Зокрема, голова ОДА Степан Барна пообіцяв, коли хлопці повернуться в Тернопіль, обов’язково зводить їх на футбол.

Юлія НІКІТІНА.

Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео