Бунт у Настасові (відео)

«Терен» уже повідомляв про нинішні гарячі події у Настасові. Під час рейду працівників тернопільського військкомату місцеві жителі влаштували пікет і стали живою стіною на сільській дорозі, блокувавши рух транспорту.

Поява працівників військкомату, а також правоохоронців, одягнутих у цивільне, збентежила людей. Коли журналісти прибули на місце події, у селі вже все заспокоїлось – ні військкомів, ні міліції тут не було. Але селяни кажуть, що облава має продовжитися завтра.

Жителька Настасова Ольга, мати десятьох дітей, розповіла «Терену» про те, що розбурхало сільських жителів. Старші діти пані Ольги зараз на заробітках. Жінка каже, що такого залякування людей ще не бачила.
"Сьогодні відбувалось щось страшне, - розповіла багатодітна мати. - Мені страшно подумати, що на таке велике село нападала міліція, і ніхто нас не захищає. Я їм сказала, що вони не мають права, за словами Авакова, виловлювати людей на вулиці у примусовому порядку, на що правоохоронці відповіли, що постанова Авакова ще не прийшла до Тернополя ". 

Пані Ольга написала скаргу на ім’я уповноваженого Верховної Ради України з прав людини  і передала її представнику Лутковської у Тернопільській області Володимиру Шевченку. Він першим повідомив у Фейсбуці про події у Настасові.

Детальніше про журналістський рейд - у відео. 


Оксана СЛОБОДЯН.

Вибір читачів за тиждень

Відео