На хабарі «спалився» депутат облради

На Тернопільщині депутат облради за 30 тисяч хотів скористатись службовим становищем, щоб допомогти місцевому підприємцю. Та його зловили «на гарячому».

Сьогодні працівники прокуратури області спільно зі співробітниками УСБУ задокументували факт отримання хабара керівником одного з комунальних підприємств обласної ради, який одночасно є депутатом облради.

Встановлено, що посадовець отримав від місцевого підприємця неправомірну вигоду в сумі 30 тис. грн. за безперешкодне здійсненні ним господарської діяльності та сприяння у подальшому виконанні робіт, які фінансувалися з бюджету.

За цим фактом слідчим відділом прокуратури області розпочато кримінальне провадження у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання неправомірної вигоди).

На даний час виконуються слідчі дії з метою повного дослідження всіх обставин кримінального провадження та встановлення інших осіб, причетних до вчинення цього злочину. Вирішується питання щодо повідомлення посадовцю підозри у вчиненні зазначеного кримінального правопорушення, обрання міри запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Юлія НІКІТІНА.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео