Волонтери похизувались «фірмовою» тушонкою

Волонтерська група «Схід та Захід єдині» налагодила масове виробництво домашньої тушонки на Тернопільщині. Бійцям такі харчі припали до смаку.

Усім відомо, що солдата спочатку потрібно одягнути, нагодувати, а потім вже видавати автомат. На жаль, в зоні антитерористичної операції все відбувається навпаки. 

Волонтерська група «Схід та Захід єдині», яка вже рік допомагає бійцям, має принцип - на війні усі рівні, і бійці повинні отримувати однакову допомогу, незалежно від земляцтва чи панібратства. Саме тому вирішили налагоджувати виробництво власних продуктів. 

Почали з тушонки. Це один з кращих продуктів в умовах, коли приготування свіжого м'яса неможливе. Тушковане м'ясо може зберігатися роками, не втрачаючи своєї харчової цінності, поживності. 

Волонтери принесли кілька баночок «фірмової» тушонки і на прес-конференцію.

- Сухпай, який видають нашим бійцям, залишає бажати кращого, - говорить координатор групи на Шумщині і півночі Тернопільської області Володимир Каніщев. - До того ж, собівартість придбаної тушонки не відповідає якості. Її навіть не всі собаки хочуть їсти.

Рік тому волонтери шумського осередку «Схід та Захід єдині» вирішили спробувати виготовити свою тушонку. Бійцям така їжа припала до смаку. Сьогодні помічники війська експериментують з різними наповнювачами: горохом, гречкою, квасолею, перловкою, комбінують теляче м’ясо, свиняче й куряче. З залишків роблять паштети, тому виробництво майже безвідходне.

Зараз на «конвеєрі» працюють 25 хлопців та їхні сім’ї. Допомагають навіть школярі - їм доручають фасувати банки.

Скільки усього виготовили волонтери, сказати не можуть, бо не рахували. Лише банок, яких купили своїм коштом, -  понад 24 тис., а скільки передали небайдужі, годі й порахувати.

Юлія НІКІТІНА.

Фото автора.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео