Чорне чи Азовське? На подорожі є ще місяць

Літо завжди асоціюється з морем і безтурботним відпочинком. Сезон відпусток майже доходить до завершення, і той, хто не встиг поїхати на море в липні, може виправити ситуацію і відпочити в серпні.

Головне – не боятися подорожувати. У скільки обійдеться відпочинок на морі і куди краще поїхати?

Розглянемо декілька напрямків: Одеса, Залізний Порт, Арабатська стрілка.
Одеса – це море, столиця сміху, ринок «Привоз». До неї варто їхати відпочивати з компанією, якщо ви полюбляєте шалений ритм життя. Велика кількість архітектурних пам’яток, розважальних закладів залишать приємні спогади.

З Тернополя до Одеси квиток на потяг (плацкарт) коштує від 130 до 160 гривень. У самій «перлині біля моря», якщо їде компанія, найкращий варіант орендувати квартиру. Її вартість - від 300 гривень за добу. У випадку, коли подорожуєш сам, краще знайти місце в пансіонаті (доба - від 150 гривень).

Залізний Порт підійде для тих, хто надає перевагу  бюджетному відпочинку. Це курортне селище називають «Херсонським Лас-Вегасом» через те, що життя відпочивальників тут починається після заходу сонця.  Квиток від Тернополя до Херсона обійдеться у 150-180 гривень, маршрутка з Херсона до Залізного Порту - 60-70 гривень. Бронювати пансіонат не потрібно, місце для прожиття можна знайти по приїзді. Ціна за добу - від 70 гривень за ліжко. Єдиний мінус відпочинку в серпні – багато медуз.
Арабатська стрілка і Азовське море – найкращий вибір для сімейного відпочинку з дітьми. Хто любить розваги і нічне життя, буде розчарований. Квиток на потяг від Тернополя до Новоолексіївки обійдеться 194 гривні, автобус до Арабатської стрілки - 70 гривень. Якщо відпочивати з комфортом, то за номер напівлюкс на 4-х осіб доведеться заплатити від 340 гривень. Можна замовити триразове харчування, це ще плюс 150 гривень в день з людини.
Якщо ви все ж надумали відвідати окупований Крим, то прямо в потязі до Новоолексіївки до вас підійдуть місцеві таксисти і запропонують за 200 гривень довезти до кордону, за 700 гривень - до Севастополя. Якщо їхати автомобілем, то доведеться запастись терпінням, бо вас чекають довгі черги на кордоні. Щоб перетнути кордон, потрібно мати лише український паспорт та обміняти гривні на рублі.

Відпочинок на Чорному чи Азовському морі з дітьми або з друзями залишить багато теплих та яскравих спогадів. Не втратьте свій шанс побувати на морі!

Богдан БОДЕНЧУК.


 



 



 

 




 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео