Господар замурував долари у фундамент, але і там їх знайшов злодій

Житель одного з сіл Збаразького району, аби вберегти свої заощадження від злочинних посягань, замурував їх у фундамент будинку. Але навіть такі заходи безпеки не вберегли його фінанси. Міліціонери з’ясували, що «скарб» під час виконання будівельних робіт знайшов і привласнив найманий працівник.

Про крадіжку 20 тисяч доларів збаразьких міліціонерів повідомив 55-річний житель району. Чоловік розповів, що на його господарстві зараз тривають будівельні роботи, у ході яких, вочевидь, працівник виявив схованку із кругленькою сумою. Злодій гроші привласнив, а дірку в фундаменті, аби не кидалася у вічі, заново замурував.

У ході слідства міліціонери підтвердили, що до крадіжки дійсно причетний односельчанин потерпілого, який допомагав йому з будівництвом.

Чоловік раніше до кримінальної відповідальності не притягувався. Сказав, що гроші знайшов випадково. Від фундаменту господарського будинку відвалився шматок. У ніші, яка утворилася, він і знайшов долари.

З чужих коштів крадій встиг витратити півтори тисячі доларів, решту повернув власнику.

Неочікуване везіння обернулося для найманого працівника кримінальною відповідальність. Міліціонери інкримінують йому частину 3 статті 185 Кримінального кодексу України – крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до шести років, повідомило dosie102.te.ua.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео