Волонтери самотужки облаштують пандус

Спільнота «ВелоТернопіль» має власні плани щодо облаштування елементів велосипедної інфраструктури в місті. Після численних звернень і зауважень з боку велосипедистів і постійних відмовок з боку влади, мовляв, немає грошей (робочих рук), активісти самотужки взялися до справи.

Першим ділом велосипедисти облаштовуватимуть пандус на сходах у парку «Топільче», розташованих при вході в парк з боку дамби (навпроти зупинки громадського транспорту «Готель «Галичина»). Згідно з проектом парку, ліва доріжка розрахована для руху велосипедистів, але можливості з’їхати на цю доріжку немає. Шість у не найкращому стані сходинок створюють перешкоду у пересуванні не так велосипедистам, як батькам з дитячими візочками і людям з обмеженими фізичними можливостями. «Винахідливі» тернополяни знайшли спосіб обійти сходи, витоптавши  траву збоку, але активісти вважають, що це проблему не вирішує.

Спільнота «ВелоТернопіль» розшукує майстрів на всі руки, які погодилися б безкоштовно допомогти облаштувати пандус. Потрібні каменяр, укладач бруківки і кілька підмайстрів. Організатори кажуть, що 10 людей цілком вистачило б, щоб за лічені дні виконати поставлене завдання. Заплановано зняти частину сходів, вирівняти спуск, підмурувати каменем стінки і викласти бруківку. Також просять допомоги у небайдужих архітекторів, які б допомогли створити проект реконструкції сходів, аби оновлена частинка парку мала завершений вигляд.

Роботу планували розпочати сьогодні, але через нестачу  робочих рук відклали почин до наступного тижня. 

Для тих, хто хоче допомогти і зробити свій вклад у покращення обличчя міста, відкрита реєстраційна форма http://goo.gl/forms/2J8qdfLEPH.

Велосипедисти попередньо узгодили свою ініціативу з владою. «Ми звернулися до КП «Об'єднання парків культури і відпочинку м. Тернополя», яке дало добро. Але нам одразу повідомили, що у них немає ні грошей, ні працівників, які б це зробили. Єдине, чим підприємство може нам допомогти, - матеріали та інструменти. Тому ми вирішили, що зможемо це зробити власними силами. Наразі у нас немає достатньої кількості людей для початку робіт, але сподіваємося, що відтермінування допоможе нам знайти більше волонтерів», - поділився з «Тереном» представник «ВелоТернополя» Юрі Собі.

Ініціатори реконструкції сходової ділянки парку вважають, що кількість охочих допомогти буде своєрідним індикатором того, чи розуміють тернополяни, що велоінфраструктура міста має чимало потреб. Якщо маса буде недостатньо критичною, то це має стати тривожним сигналом для міста. А поки що велосипедисти шукають волонтерів, аби разом змінювати місто на краще. 

Соломія ШАЛАЙ.

Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео