Через Тернопілля несуть чудотворну ікону

Сьогодні вночі на прощу з Тернополя у Почаївську Лавру віряни української православної церкви московського патріархату понесли образ Почаївської Божої Матері на свято ікони, яке відбудеться 5 серпня.

Кожного року довгу дорогу проходять близько двох сотень вірян. Шлях, який повинні подолати паломники, - близько сотні кілометрів.

Традиційно процесія виходить від церкви Віри, Надії та Любові, що у Тернополі. Близько другої години ночі до неї з’їжджаються прихожани з усіх областей України. Паломники говорять, що вночі йти значно легше.

Зупиняються вони в усіх селах, де їх готові гостинно прийняти. Прикластися до ікони Почаївської Божої Матері може кожен зустрічний.

Протягом усієї прощі віряни молитимуться за мир в Україні та припинення війни на сході.

На свято ікони Почаївської Божої Матері у Почаївську Лавру 5 серпня кожного року приїжджають тисячі вірян з усього світу.

Довідково: у 1597 році власниця Почаєва Анна Гойська подарувала монастирю Почаївську ікону Божої Матері.

Свого часу на знак подяки за сердечний прийом цю ікону їй подарував митрополит Неофіт. Анна Гойська просила Пречисту про зцілення брата Пилипа, який був сліпим від народження. І сталося диво - він прозрів. Після такого дива ікону хресним ходом перенесли на Почаївську гору для загального поклоніння.

Джерело: beztaby.te.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео