Міській раді не дають дерибанити землю

Прокуратура попередила незаконне відчуження землі державної власності вартістю понад 11,5 млн. грн. Ділянку Тернопільська міська рада хотіла подарувати одному з комунальних підприємств.

Тернопільська міська рада відома своєю щедрістю на землі. Напевне, землі, які можна дарувати, закінчуються, от і роздають те, що у державній власності.

Прокуратура міста Тернополя пред’явила до суду позов на захист інтересів держави про визнання незаконним та скасування рішення Тернопільської міськради щодо відведення місцевому комунальному підприємству земельної ділянки загальною площею 5,75 га та вартістю понад 11,5 млн. грн.

Встановлено, що у 2014 році набрало законної сили рішення Львівського апеляційного господарського суду, яким встановлено факти перевищення Тернопільською міською радою наданих повноважень при розпорядженні вищевказаною земельною ділянкою площею 5,75 га, яка відноситься до земель державної власності.

Та, схоже, депутати міськради самі собі господарі. Незважаючи на судове рішення, міська рада повторно прийняла подібний розпорядчий документ про передачу цієї землі у постійне користування одному з комунальних підприємств Тернополя для будівництва та обслуговування гаражів.

З метою захисту інтересів держави прокуратура Тернополя звернулася з позовом до господарського суду області.

Це вже не вперше, коли міській раді начхати на думку тернополян та навіть суду. Взяти хоча б, до прикладу, забудову Привокзального майдану. Незважаючи на те, що йдуть судові процеси, будівництво спокійно продовжується.

Юлія НІКІТІНА.

Вибір читачів за тиждень

Відео