У тернопільському храмі плетуть «кікімор»

«Кікімори» - саме так військові та волонтери називають між собою маскувальні костюми. Таке пристосування для виконання бойових завдань розпочали виготовляти тернопільські волонтери у церкві Перенесення мощей св. Миколая УГКЦ, що у Тернополі на «Дружбі».

Волонтер Роман Мазур знайшов швейний цех, який пошив 55 костюмів з дрібної сітки, кожну клітинку якої тепер треба обплести текстильними обрізками. Робота клопітка і потребує багато робочих рук. Спочатку тканину треба порізати на шматки, потім розірвати на тонкі смужки, якими і «виплітаються» костюми. На виготовлення одного маскувального «прикиду» йде три дні.

Зараз дуже бракує робочих рук, тому волонтери працюють щоденно. Тут знаходять роботу для кожного, хто бажає допомогти.

Волонтер Марія розповідає, що навіть молоді матусі, які прогулюються неподалік з малими дітьми, заходять в підвал церкви, щоби взяти обрізки тканини і вирізати з них необхідні за формою фігури.

Бажаючі можуть допомогти волонтерам тканиною темного кольору, камуфляжними обрізками чи навіть мішковиною. Старі мішки хлопці виварюють і фарбують у потрібний їм колір, а згодом також використовують для плетіння «кікімор».

Один маскувальний костюм вже отримав підрозділ «Правого сектору», ще два, готових до охорони і оборони вироби, чекають на своїх власників.

Як розподілятимуть наступні «кікімори», волонтери ще не знають, але робота триває. Долучитися до ініціативи можуть всі охочі. Якщо є бажання, то можна взяти тканину і заготовку додому і принести вже готовий костюм. Можливо, саме він колись врятує життя не одному бійцю.

Соломія ШАЛАЙ.

Фото автора.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео