Гасити пожежу у центрі Тернополя заважали неадеквати

Як повідомляв «Терен», вчора пізно ввечері спалахнула пожежа у чотирьохповерховій торгово-офісній будівлі на вулиці Сагайдачного, 1 у Тернополі. Збитки рахують не лише власники приміщення, а й півсотні мешканців прилеглих будинків. В Управлінні ДСНС вважають, що всі служби впорались зі своїми завданнями відмінно.

Все місто сколихнула звістка про нічну пожежу в історичному центрі міста. Сьогодні на місці події відбулось виїзне засідання комісії з питань надзвичайних ситуацій та брифінг міського голови Сергія Надала щодо резонансної події.

- Всі служби спрацювали на відмінно, - зазначив начальник Тернопільського міського відділу Управління ДСНС України Віталій Поворотник. - На місце події приїхали усі служби: швидка, служба газу, міський РЕМ, який відключив електроенергію у центральній частині, водоканал, правоохоронці. Фактів мародерства не було, заважали лише неадекватні люди, які хотіли керувати гасінням пожежі. Їх стримували правоохоронці. Мешканцям сусідніх будинків було запропоновано переночувати у готелі, але вони відмовились. Жодного несправного гідранта, як повідомляють у деяких ЗМІ, не було. Будівля не знищена, проте пошкоджена на 40-50%, тому про її відновлення говорити рано.

Зараз проводиться розбір конструкції, проливання, евакуація матеріальних цінностей, допомога людям. Подати електроживлення та газ до житлових будинків обіцяють до кінця дня.

Над вирішенням наслідків пожежі працює спеціальна комісія. 

У жильців прилеглих будинків є різні версії про причину загорання. Слідчі та експерти розглянуть всі протягом 10 днів. Деякі тернополяни звинувачують піцерію, яка працювала на 1-ому поверсі будівлі. Вони неодноразово звертались у міську раду та міліцію щодо порушення адміністрації піцерії заходів пожежної безпеки.

Та в нас вирішують проблеми лише тоді, коли щось сталось. Сегрій Надал доручив підлеглим до 1 вересня обстежити всі заклади громадського харчування, які працюють у житлових будинках на відповідність правилам пожежної безпеки.

Юлія НІКІТІНА.

Фото автора.

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео