Сусіди будинку-погорільця звинувачують у пожежі піцерію (відео)

Через пожежу будинку у центрі Тернополя майже півсотні людей були змушені покинути свої домівки посеред ночі. Комерсанти рахують збитки, експерти шукають причину загорання. 

Мешканці прилеглого до джерела вогнища будинку, підприємці та власники офісних приміщень на Сагайдачного, 1 в один голос звинувачують у пожежі піцерію «Scorini». Там на першому поверсі готували піцу на відкритому вогні. Містяни неодноразово скаржились у міську раду та міліцію на порушення адміністрацією піцерії заходів пожежної безпеки.

- Тікати до батьків з малою дитиною на руках мені довелось вночі, - розповідає мешканка 7 квартири на Сагайдачного, 3 Тетяна Поцалуйко. - Це однозначно вина піцерії, бо вони першими повибігали з криками «в нас горить». Ми ж постраждали не так від вогню, як від води, якою цю пожежу гасили. Речі в квартирі просто плавають.

Найбільше збитків у власниці 3-4 поверхів Ярослави П’ялої, яка є підприємцем і депутатом облради. 

- Приміщення вигоріли вщент, - каже пані Ярослава. - Збитки також рахують і підприємці, які тримали офісні приміщення на моїх поверхах. Зі всього, що вціліло, - це сейф із трудовими книжками моїх працівників, які і то забрати не можу. А збитки... Боюся навіть рахувати. 

- Версія тут одна, і я маю багато свідків, - продовжує власниця. -  Це пам’ятка архітектури, якій більше 100 років. Як можна було дозволити закладу щоденно використовувати вогонь в такій старій будівлі, де живуть і працюють люди, ще й при 35-градусній спеці? Там нема що доказувати, бо вогонь був коло вентиляційних люків, гасити пожежу почали з першого поверху.

Натомість власники закладу харчування кажуть, що пожежа не могла розпочатися в них, адже пожежна сигналізація спрацювала вже після приїзду пожежників.

 - Якби пожежа розпочалася в нас, то у нас би були якісь її ознаки, - захищається директор піцерії «Scorini» Назарій Крекотень. - А наше приміщення в порядку порівняно з іншими поверхами. У нас не було виникнення вогню, а лише дим від самої пожежі. 

В управлінні ДСНС поки ніяких версій загорання не висувають. Доведеться чекати висновків експертизи, яку повинні замовити самі ж постраждалі власники будинку.

Юлія НІКІТІНА.

Фото, відео – автора.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео