До бою годиться лише кожен третій тернополянин

У Тернопільському обласному військкоматі повідомили цікаві цифри: серед 1708 чоловіків, які пройшли медичну військову комісію, придатними до служби визнано лише 615. Через велику кількість «відсіву» військкоми просять чоловіків не втікати від оповісників з повістками.

В області є 17 військових комісій, які визначають придатність чоловічого населення до служби.

- Під час шостої хвилі мобілізації до нас прийшло 1708 військовозобов’язаних, - зазначив військовий лікар, капітан медичної служби Максим Швець. - З них 425 непридатних, 66 непридатні зі зняттям з військового обліку, 173 тимчасово непридатні з відстрочкою на лікування та 134 обмежено придатних. Лише 615 тернополян виявились придатними. Тому не потрібно так боятись повістки. Те, що ви її отримали, ще не означає, що відразу заберуть на фронт.

Серед мобілізованих переважають хвороби травної, серцево-судинної системи та опорно-рухового апарату.

- Всі військовозобов'язані, в яких важко визначити ступінь придатності за медичними документами, що їх вони подають, проходять додаткові обстеження. Їх призначає військовий лікар, - каже пан Швець. - І вже на підставі актів проведення обстежень лікарі виносять рішення про придатність до служби.

Юлія НІКІТІНА.

Фото автора.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео