Міграційна служба Тернополя допоможе дітям бійців АТО

Щонайменше півтори сотні дітей бійців АТО з Тернопільщини цього року зможуть безкоштовно побувати за кордоном. З метою забезпечення їхнього відпочинку при держадміністрації створено робочу групу, до складу якої увійшов також начальник міграційної служби краю Томаш Вербич.
Юних тернопільчан до себе вже запросили Сербія, Польща, Хорватія та Угорщина.

«До Сербії поїхало15 дітей. Польща згодна прийняти найближчим часом 20, а у вересні – ще одну групу. Хорватія запросила 45 тернопільчан. Ще понад 40 дітлахів оздоровляться в Угорщині, до слова, 10 уже там побували», - поінформувала заступник директора обласного центру соціальних служб для сім ї, дітей та молоді Тетяна Четвертак.
У виготовленні закордонних паспортів маленьким мандрівникам сприяє міграційна служба.

«Для оформлення закордонного паспорта дітям учасників АТО до нас уже звернулося більше сотні осіб. Більшість клопотань надійшли від органів виконавчої влади. Заяви на оформлення паспорта від дітей бійців приймаємо поза чергою, а за необхідності направляємо клопотання до ДМС України про прискорення оформлення документа», - повідомив перший заступник начальника УДМС України в Тернопільській області Іван Чубатий.
Детальнішу інформацію про оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон дітям учасників АТО можна отримати за телефоном гарячої лінії Управління міграційної служби України в Тернопільській області: (код 0352) 27-13-89.
Ірина Бойко, головний спеціаліст по зв’язкам з громадськістю та ЗМІ УДМС України в Тернопільській області.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео