Українка презентувала вишивку, що сяє у темряві

У Єрусалимі, недалеко від Яфських воріт, триває 40-й Міжнародний ярмарок мистецтв і ремесел. На ньому зазвичай представляють свої вироби майстри з багатьох країн світу. Цьогоріч серед різнобарвних павільйонів у європейській секції, по сусідству із Румунією та Угорщиною, вперше знаходиться і український павільйон.

Про це VIDIA повідомили у прес-службі Посольства України у Державі Ізраїль.

«Україна вперше бере участь у Єрусалимському ярмарку. Представляє українську культуру майстриня, засновниця першого в Києві Музею вишивки, Тетяна Протчева», — розповіли у дипустанові.

Традиційну українську вишивку Тетяна поєднала із новаторським «глоу артом», в результаті чого було створено новий напрямок мистецтва — сяюче мистецтво. «І слід відзначити, що вишивки винахідливої майстрині, дійсно, сяють у темряві», — кажуть у посольстві.

На ярмарок Тетяна привезла сяючі портрети Голди Мейєр, Лесі Українки, Стіва Джобса, чудове панно з оливковим деревом. Також сяючою вишивкою прикрашені авторські сумочки, аксесуари для телефонів, ключів, прикраси, краватки і метелики тощо. Демонструє Тетяна також старовині українські рушники на домотканому матеріалі, оздоблені сучасним «глоу артом».

Ще одним цікавим винаходом Тетяни є вишиті QR-коди. Так, для ізраїльтян майстриня приготувала вишитий гімн країни, який можна послухати.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео