Через ремонт на Шпитальній «швидкі» не такі повороткі

Триває ремонт дороги на вулиці Шпитальній у Тернополі. На ній розташовані два важливих об’єкти - станція швидкої допомоги і перша лікарня швидкої допомоги. Через незручності з ремонтом медики іноді втрачають дорогоцінний час на транспортування хворого.

Працівники підстанції №2 комунального закладу Тернопільської обласної ради «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» нарікають на незручності, які виникли через ремонт. Через перекриття дороги, яка сполучає станцію з лікарнею, доставити термінових пацієнтів швидко не можуть. Доступу до приймальної нема, тому переносити доводиться через чорний хід.

- Нам все рівно, а от хворому…, - каже працівниця швидкої. – Раз на цій вулиці такі важливі об’єкти, то в першу чергу варто було б подумати, як доставити пацієнта і не порушити роботу швидкої.

На підстанції №2 є 6 машин: кардіологічна, педіатрична, три лінійні терапевтичні і одна фельдшерська. Усі вони тепер «розкидані» по найближчих вулицях, проте їх виїзду часто заважають припарковані авто.

- Незручностей майже немає, - зазначив завідувач підстанції Богдан Припхан. - Є співпраця та взаємовиручка з лікарнею швидкої медичної допомоги, за сприяння  її головного лікаря Чайківського. Звичайно, якщо терміновий виклик, то час втрачається, потрібно об’їжджати через Острозького, але це займає 2-3 хвилини. Звичайно, коли немає заторів.

Скільки триватиме ще ремонт дороги, невідомо, проти адміністрацію швидкої повідомили, що рух на вулиці намагатимуться відновити якнайшвидше.

Юлія НІКІТІНА.

Фото автора.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео