«Гаряча» лінія у Тернопільській ОДА - дещо прохолодна

При Тернопільській ОДА діє  так звана гаряча антикорупційна лінія, яка, на превеликий жаль, не користується популярністю у жителів області. За останніх приблизно півроку на неї зателефонувало аж… 40 громадян.

Вісім із цих дзвінків скерували в органи внутрішніх справ для подальшої перевірки. Таку інформацію подає т.в.о. керівника апарату Тернопільської ОДА Віктор Шумада.

«У розвинутих громадянських суспільствах дуже часто є випадки, коли сусід телефонує і каже, що в мого сусіда щось сталося, купив дві машини, ще один будинок і все в нього дуже добре, а вже потім всі ці дані перевіряють правоохоронні органи і дійсно виявляють махінації, злочинні схеми. Дуже важливо, аби громадськість інформувала про такі речі, аби вона тримала руку на пульсі. На ці всі факти державна адміністрація буде реагувати. З початку цього року на нашу гарячу антикорупційну телефонну лінію надійшло близько 40 дзвінків, - сказав пан Віктор. – Часто-густо ми стаємо свідками того, що людина дає хабаря лікарю чи якомусь дрібному чиновнику і сама від того тішиться, нікуди більше не звертаючись. Ми сьогодні повинні змінитись самі, змінити власне ставлення до чиновників, до людей, які приймають якісь важливі для нас рішення, та в жодному випадку не провокувати їх на корупційні дії. Нам вкрай важливо, аби громадськість у цьому допомагала».

Звернутися на антикорупційну телефонну лінію в ОДА можна за номером (0352) 52-32-82. Також у випадку виявлення корупції можна звернутися на гарячу лінію Тернопільської обласної прокуратури за номером (0352) 52-03-33, а також у приймальню МВС України у Тернопільській області - (0352) 27-12-30.

Також діє гаряча лінія СБУ в Тернопільській області - (0352) 52-90-00.

Соломія ШАЛАЙ.

Вибір читачів за тиждень

Відео