Степан Барна хоче, щоб працювали всі спиртзаводи Тернопілля

Голова ОДА побував з робочою поїздкою у Підволочиському районі. Тут він ознайомився з роботою Новосілківського спиртзаводу і провів нараду з питань функціонування спиртової галузі в області.

«Спиртова галузь є стратегічним напрямком розвитку області, - наголосив Степан Барна. – Для жителів області є нелогічним, що у нас зерно є, кукурудза є, а підприємства спиртової галузі не працюють. Це та галузь, яка дає нашому регіону вижити. Адже в минулі роки спиртові заводи давали 25-30% власного доходу до бюджету області, а в деяких районах, наприклад Марилівський спиртзавод – 50-60% власних доходів району. Ми розуміємо, що на заводах працюють не просто 100 чи 120 чоловік. Для багатьох сімей це основний дохід».

Як поінформував виконувач обов’язків директора державного підприємства «Укрспирт» Роман Іванюк, чистий фінансовий прибуток до оподаткування за перше півріччя 2015 року склав 96 мільйонів гривень, що майже вдвічі перевищує результат минулого року (49 мільйонів гривень). Окрім того, за цей же період ДП «Укрспирт» поповнив державний бюджет на 120 мільйонів гривень.

Джерело: www.oda.te.gov.ua/


 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео