Тернопільських міліціонерів пересадять на «спортивну тенденцію»

На двоколіснику міліціонери ловитимуть правопорушників з 12 до 21 години, поки що - лише у парках ім. Шевченка та Топільче.

Від завтра 4 патрулі на двоколісниках охоронятимуть тернополян. Проект велопатрулів розроблений спільно з мерією та УМВД Тернополя. 

- Міліція має бути мобільною, - каже керівник міськвідділу міліції полковник Петро Гукалюк. - В них обов’язки як і в звичайних патрулів, просто велосипед набагато швидший. Ми досліджували досвід інших міст України, де запроваджували такі патрулі. Як правило, вони запроваджуються до настання холодів. Поки що велопатрулі чергуватимуть з 12 до 21 години, потім їх мінятимуть піші патрулі.

З собою правоохоронці мають усе необхідне обмундирування: радіостанцію, гумову палку, наручники, пістолет, газовий балон, свисток, ліхтарик. В рамках програми мерія закупила велосипеди та оснащення на 40-50 тис. грн. Проект працює в тестовому режимі, і якщо він виправдає себе, мерія планує закупити ще велосипедів.

- Ми не чекаємо змін з Києва, - каже міський голова Сергій Надал. - Була ідея робити кінні патрулі, але тварин треба купити, годувати, утримувати. До того ж, на них треба вміти пересуватись. А велосипед - це зараз модна, доступна та спортивна тенденція. В вересні розпочнеться набір в патрульну міліцію Тернополя, тому ми хочемо змінити обличчя міліції.

Урочиста демонстрація велопатруля для тернополян буде сьогодні на Театральній площі о 18:00.

Юлія НІКІТІНА.

Вибір читачів за тиждень

Відео